Sunday, November 15, 2009

shining souls????

Cinta itu byk pengertian?
Tp bg aku?cinta adalah..kawan sejati?
Orang yg menyintaimu meski pon telah mengenalimu dengan sebenar benarnya iaitu baik dan burukmu, setiap yg kite lakukan biarla jujur kerana kejujuran itu terlalu penting dalam sebuah kehidupan.. Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang oleh itu jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan? Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat musnah..
Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerana hanye senyum yang dapat membuat hari-hari yg gelap menjadi cerah ibarat kata orang Setiap bunga mawar p
asti ada durinyer?
Dari kesusahan itu akan perolehi kesenangan dan kebahagiaan, seperti durian berduri kerana sedap isinya, kulit manggis pahit sebab manis didalamnya dan bunga ros berduri kerana harum baunya?
Dan jika seseorang hadir dalam idop kamu dan menjadi sebahagiaan daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu die terpakse pergi, jangan terlalu sedih, terimala kenyataan itu dan sekurang kuranya die pernah membahagiakan kamu tetapi?apabila ada yang datang, jangan biarkan ia pergi dan jika esok kalau ia masih bertandang, jangan harap ia akan datang kembali?...

Friday, November 13, 2009

Kau Pergi...........................

Tanggal 11/11/2009 mmg aku tidak akan lupa sampai bila2.... Dia pergi buat selama-lamanya... Innalillah.... Al-Fatihah.... Dia sepupu aku yang sangat2 aku sayangi telah pergi untuk selamanya.... Arnn.. nape pergi cepat sangat tinggalkan kami semua?? Belum puas lagi kita semua bergurau senda bersama-sama... Kau pergi tinggalkan mak, kakak kau.... Belum puas lagi mak kau jaga kau tapi kau telah pergi dulu Arnn.... Kau tahu kan yang aku sangat2 menyayangi kau.... Kenapa kau pergi Arnn?? Kau manja dengan semua orang... Yer, aku tahu Tuhan lebih menyayangi kau... Aku xsanggup melihat tangisan mak kau, kakak kau... meraka yang memahami segalanya tentang kau... Tapi.. Kenapa kau pergi Arnn?? Aku menerima segalanya dengan tenang.... Aku masih ingat bile kau dengan aku pergi Shah Alam sama2 cari tempat kau nk pergi interview... (Ingat x Arnn?? Pusing2 sampai jumpa tempat tuh... Akhirnya, jumpe jugak.... Lepas tuh kita dua rushing pergi Ukay Perdana plak nk g amik sijil2 kau dekat Shidah?? OTW ke sane kita singgah SHELL isi minyak lepas tuh beli rokok kongsi bersama2... hahaha Kelakarkan.... Bayangkan dari Shah Alam direct ke Ukay Perdana terus.. Fuhhh, Sangat laju kan aku drive sesambil isap rokok... Hahahahaha... Sampai kt Rumah Shidah kejut Shida xbangun2... Adoiyai.. Masalah gak ni... Xbangun2... Tidur mati la tuh.... Rasanya Shidah mesti ingat juga pasal ni... ) Ish, Kenapa kau pergi Arnn.... Kau paling manja dgn aku... Kau tahu aku sayang kau cmne kan... Berita yang aku terima ini buat aku sangat terkilan, terkejut... Terkejut sbb xmungkin kau yang pergi.... Terkilan sebab aku baru jek bercakap di telefon dgn kau minggu lepas... walau kemana kau pergi aku tahu kau mesti lepak bersama kawan2 kau kan... xde buat benda2 yang bukan2.. setakat kau pergi club tuh aku xkisah sbb aku pun cmtu jugak.. aku tahu ko pandai jaga diri... tidak akan susahkan orang lain.... Arnn... Baru jek aku rasa gelak tawa kau.. tapi semua tuh hanya imaginasi aku... Arnn.. kalau kau dengar apa yang aku katakan ini... Kau mesti tahu betapa aku sayang kt kau.. kenapa aku lebihkan kau... Aku redha kau pergi cuma hati aku rasa kau masih disini.... Aku berjanji pada diri aku.. Aku akan jaga mak kau... kakak kau... sebaik mungkin..... Poji sangat2 terasa kehilangan kau... kau tahu kan dia dengan kau saje yang besar skang.. Dulu kecik2 mmg korang xrapat tapi bila dh semakin besar ni aku nampak keakraban korang berdua.... Aku tahu persaaan Poji... Sama juga dengan orang lain... yang mana mereka semua sangat menyayangi kau.... Arnn.... Ahmad Farhan Bin Mumtaz Ahmad!!!! kau sentiasa dalam Hati, Ingatan yang tidak akan kami lupakan... Kau la sepupu ku yang sangat2 aku sayangi..... Aku doakan kau ditempatkan disisi orang2 beriman... Semoga roh kau dicucuri Rahmat... Amin~ AL-FATIHAH.....

Monday, October 5, 2009

SWEET23 to ME!!

Sbb dh tahu xsuprise, penipuan diorg xjadi bile kate bos pggil aku lagi melambatkan utk masuk ke dalam... hahahahha.... yg penting biler nyanyi lagu bufday "hepi bufday kecik!!" ramai2 ckp.. haish.. suda tua ker umur 23tahun tuh berbanding umur 32tahun?? hehehe jgn mara arrr.... teka ape CCDians adiahkan ape??
tgk la baru tahu... hihihihi...... oh yer x
luper pada Cik Byezura tersayang.. for sweet luvly perfume.... thanks yunk... MAKACIH KWN-KWN CCD...
SAYANG KAMU SEMUA!!!!

sila layan video ini...

video



Ini pula hadiah yg aku dapat....


its rantai call BUTTERFLY!!! cantik sgt2.... sebelum ni pun aku pakai rantai yg my beloved frenzz kasi.. jap2 kasi korang tgk... hehe


ini la rantai sebelum dpt yg baru nie... aku xkan lupe rantai yang lama ni... ada yg tersirat....
yang aku akan simpan....



ini pula yg cik byezura yang disayangi bg... thanks yunk..



Ini pula my luvly frenz kasi.. even lmbt tp bg jugak... thanks ehsan..

Urmm... Thanks jugak kepada sham...
sbb bwk g bagan makan... n da present... muat2 tau u...
;)



Aku ada impian gak masuk 23tahun ni... Nk jadik lebih matang, gembira, senyummm selalu...
hehehe... oh, yer... mudah2han murah rezeki... diberkati Allah... Ketemu lelaki yang bole terima aku seadanya.. Aminn~



THANKS KAWAN-KAWAN..... SEMUA YANG WISH BDAY... SAYANG KAMU SEMUA....

Friday, September 25, 2009

P . A . N . O . R . A . M . A

hahaha...
hihihi...
huhuhu...
xtahan nk gelak bile ingat balik kisah malam td...
masa aku dan kawan-kawan pergi beraya kt kpg...
Mula2 kumpul umah mai.. Lepas tuh pergi umah aggy.....
Lepas tuh umah bad... kemuadian umah deen.. kemudian lagi umah aku...
seterusnya umah nana... seterusnya lagi umah faiz... last skali umah cep...
hihi... huhu.. haha....
Masa kt umah cep la best.. bila mana deen teruja dgn PANORAMA... hihihi..
tahu x ape tuh PANORAMA yang aku maksudkan???
jeng.. jeng.. jeng..
ini la PANORAMA yang aku maksudkan...


Deen dh berkurun lama pakai HP dia SEk800i, tp dia xtahu pon ada setting PANORAMA nie...
nk marah salah.. so ajarkan jek la kt deen ape itu PANORAMA... dan akhirnya deen berjaya membuat PANORAMA... Jeng.. Jeng... Jeng.......


ini la hasil seni dari deen melalui PANORAMA

ini pula hasil seni aku...... yang dipanggil PANORAMA



SEKIAN.....
TERIMA KASIH.....

Thursday, September 24, 2009

I wish I was SPECIAL....


Korang pernah ke rase mcm apa yang aku rase sekarang ni..? Aku teringin nak rase aku la yang istimewa dalam hidup dia.. Tapi aku tahu aku bukan lah yang teristimewa.... Bayangkan jika korang kat tmpat aku bilamana orang yang korang sayang tuh bukan sahaja menyayangi korang tapi org lain.. dengan kata lain die ada yang lain.... Oh, tidak!!! Aku tidak mhu ianya berlaku!! Tapi ianya sedang berlaku.... Mana boleh macam ni... Die menyayangi 2orang?? Kenapa?? Kenapa buat aku macam ni?? Aku tidak layak untuk dapat sepenuh kasih sayang dari dia?? Sampai aku memaksa diri aku untuk berkongsi dengan orang lain?? Aku sanggup berkorban untuk lihat die genbira.. Ketawa... Aku sanggup ketepikan apa yang telah dia buat kat aku mula-mula dulu.... Kenapa aku sanggup lupekan yang die pernah sakiti hati aku dulu?? Kenapa aku sanggup terima dia kembali pdahal die sudah ada GF... Aku kah yang bodoh untuk cinta ini..? Aku kah yang terhegeh-hegeh untuk cinta dia?? Perlukah aku teruskan hubungan yang tidak tahu sampai bila akan bertahan.. Die kata dia sayangakan aku tp dia juga sayangkan GF dia.. Aku yang patut mengalah... Aku akan pergi untuk dia bahagia... Tapi hati aku berbelah bahagi.. Dan aku tahu aku akan pergi juga.. Aku bkn perampas.. Biarkan dia bahagia.... Aku akan cari cinta aku lagi.. Mungkin belum aku temui lagi... Aku dapat merasakan ini semua hanya permainan dia sahaja... Aku akan cube lupekan dia... Walaupon hati ini sakit.... Sakit yang teramat sangat.... Akan aku cube ubati... Biarpun mengambil masa yang lama... Asalkan aku tahu dimane aku dan siapa aku dihatinya.....

Dan kini aku sedar aku bukan lah yang teristimewa kerana bukan aku saja di hatinya.. Aku paham.. Walaupun aku mengharapkan aku lah yang istimewa dalam hidupnya tapi bukan aku... Hanya mimpi sahaja yang aku layak.. Belum aku temui cinta aku.. Aku masih mencari... hati ini selalu berkata yang aku akan temuinya... Sampai sekarang masih menanti seberapa istimewanya aku di hatinya............................

Wednesday, September 2, 2009

Antara Sayang???

Sayang..??????

Perkataan yang sukar untuk dibezakan dan diterjemahkan terutama dalam hubungan perasaan sesama manusia. Menyayangi seseorang belum tentu mencapai tahap mencintai kerana menyayangi lebih luas skopnya berbanding mengasihi.

Anda mungkin menyayangi sahabat anda, keluarga anda, guru anda atau sesiapa sahaja. Tetapi berbeza jika anda mengatakan bahawa anda menyayangi isteri anda. Kerana rasa sayang kepada isteri sebagai teman hidup memberikan maksud anda mencintai pasangan anda sedalam-dalamnya.

Namun fahamilah, sebenarnya rasa sayang sudah memadai untuk anda melihat pengorbanan yang bakal dilakukan oleh orang yang menyayangi anda. Pengorbanan yang mungkin dilakukan luar dari kebiasaan emosi manusia.

Rasa sayang akan memberikan kesan yang berpanjangan sama ada anda sebagai orang yang menyayangi dan disayangi kerana rasa akan dapat dihalusi wujudnya keikhlasan dalam setiap tindakan yang dilakukannya. Keikhlasan inilah yang akan memberikan rasa sayang berpanjangan dan terus mendoakan kebahagiaan untuk orang yang tersayang.

Love at the first sight ?~~


Cinta pandang pertama??? Wow, sangat menarik kan bile dgr pasal ni! Yelah.. Mane tidaknya, cerita dimane seseorang ini jatuh cinta dikala baru pertama kali bertemu, bertentang mata.... KONON tahu itu la soulmate kite... cewah!! Masa bertentang mata tu kite konon rasa macam dh bersedia la untuk bercinta.... Yeke?? Jatuh cinta pada pandangan pertama dapat dikatakan sebagai sex appeal, sesuatu dari orang tersebut membuat anda untuk tertarik dan lebih jauh lagi, jatuh cinta. Contohnya la kan, dr mimik muke(reaksi muke bile memandang sidia itu), postur badan(berjalan penuh lembut katanyaa nk ambik hati), suara(giler suare nk manjeeeeee), kecakapan (skill yg konfiden itu penting). Mase tu mula la keluar semua ape ciri-ciri idaman kita kan, kan tgk ada atau tak kt sidia itu. Kalo la ada serba sedikit ciri-ciri itu apa lagi mestila melonjak-lonjak hati untuk lebih lagi tahu pasal sidia. bole jadi obsess giler la kt sidia... Tetapi ada survey juga yang mengatakan bahawa cinta melalui pandangan lebih dangkal dari pada jatuh cinta melalui pendengaran atau bau badan. Dan dengan itu memang lah selalu orang cakap cinta itu buta! Cinta pada pandangan pertama sering dikategorikan adalah cinta yang berdasarkan berahi, kecantikan ketampanan manusia itu sendiri. Yeke??? Tp pernah juga aku mendengar yang sebenarnya cinta pada pandangan pertama itu tidak ada yang ada di dunia ini hanyalah keegoan dan tidak pernah memikirkan orang lain!!!!!!!!!! cinta pada pandangan pertama itu jugak kadang-kadang tiada rasa cinta pun. pendapat masing-masing kan.

Aku lebih kepada cinta pandang pertama... Aku yakin dan pasti semua dikalangan kita akan melalui detik yang cukup istimewa di awal perhubugan cinta. Ada yang pada mulanya hanya kawan biasa dan secara tidak sengaja jatuh cinta.. Ada pula yang hanya kenalan biasa tetapi setelah lama bermesra akhirnya jatuh cinta jugak..


-shyracomelselalu-

Thursday, May 7, 2009

harus percaya...............


aku ke yang salah sbb terlau percaya kan dia....??? kalo dh syg snggup jek bagi muke.. xkisah dier salah pon... nape aku mcm ni..... aku sygkan dier.... aku cube menyayangi dier... tp..... susa sgt.....
aku paham keje die... mmg sgt2 la bz... org lain pon mcm dier jugak keje mcm die tp ada juga mase utk orang tersyang.. bole lagik untuk ckp.. paling tidak pon sms... tapi dier langsung..... kalo sehari susa sgt utk contact die.... aku yg terhegeh-hegeh cari dier... sampai satu hari aku xdapat untuk contact dier.... 2hari lak tuh..... ape la naseb aku bile rase nk disayangi jadik cmni.... aku cube contact call die, sms die tapi xdpt... mane die pergi?? bz sgt ke die??? aku tggu die kol aku.. selalu sblm tido mest die kol aku tapi xjugak ada... nampaknye.......... aku yg bersungguh2 untuk hubungan ini.... tapi tidak dia... aku dipermainkan ker? atau die mmg xsesuai utk aku.....?? bkn aku pilihan die...?? skang aku dh tahu kebenarannya... yang dia hanya sekadar memainkan perasaan aku.. kenapa ianya terjadi kat aku... selama bersama dia aku setia dgn dia.. kemane aku pergi, apa saje yang aku buat pasti dia tahu akannya... tapi aku tahu oleh kerana kesetiaan dan kelembutan aku pada dia maka terjadi la sesuatu yg mmg xkan aku lupekan..... bile kasih sayang yang aku hanya untuk dia tp sebenarnya kasih sayang dia adalah dusta!!! aku perlunkuat untuk hadapi semua ini... apa yang terjadi buat aku takot lagi untuk becinta... aku mengaku aku mudah jatuh cinta.. tp bkn mudah untuk menyayangi.... aku sedih, terluka dengan apa yang aku ketahui pasal dia... mmg semua dh jelas yang aku hanya untuk dipermainkan.... aku tahu aku xpatut mengenali dia... xpatut bersama dia.... ini la yang aku simpan selama 3bulan ini..... mmg singkat perkenalan kami... tp bg aku sgt lame aku mengenali dia..... aku yang pergi dr kau.. kau ucapkan sayang tapi apakah maknanya itu?? kau ucapkan rindu tp apakah maknanya itu??
perkataan bohong dr kau... bila aku fikir buat aku jijik.... mmg dasar lelaki yang xpuas apa yang dia miliki..... mmg perit... hati hancur sbb dia... xpa lah... "bkn jodoh kau shyra.." kwn2 aku berkata kepadaku.... biarkan ianya jadi cerita pengalaman untuk masa akan datang... aku selalu ungkapkan rindu dan sayang.. dgn penuh keihklasan... aku xmenyangka dia sebaliknya... biarkan dia dgn hidup dia.. aku xnk tahu.... sayang aku sudah bertukar menjadi benci.. kenapaa???? Kenapa ianya terjadi kt aku... seteruk ini??? urmmmmmm... itulah yang aku alami... harus percaya yang "CINTA itu X semestinya MEMILIKI"
Apa yang aku lalui...
Apa yang aku rasai...
Apa yang aku fahami....
Tentang CINTA...
percaya atau tidak...
anda yg tentukan...

Thursday, February 12, 2009

KENAPA YER????

perlukah kau buat sebegitu untuk uji sama ada aku betol2 sayang kau atau tidak??
perlukah??
aku xpernah minta untuk ko balas cinta aku...
sbb aku tahu yang semua tu xkan terjadi.....
entah laaa..
kenape yer? ko kadang2 terlalu baik dan bile terlalu baik aku rase ko hanye bersahaja....
aku rase untuk org yang aku sayang aku sanggup buat apa saja...
kenapa yer???
Tapi aku tahu apa yang aku buat ni xberbaloi dgn ape yang aku dapat....
ko selalu ckp aku dapat kasih sayang... urm.... mayb aku dapat kasih sayang itu.....
aku perlu tahu aku bkn siapa2... Aku "HANYA KAWAN".......
kadang2 aku terasa dgn sikap dier tapi aku tahu die kadang2 xsedar apa yang die buat or cakap.....
aku percayakan die... sbb aku rase die mmg kwn yg aku percaya..... ada perkara yang akan aku igt pasal die... byk sebenarnye yang selalu aku igt pasal dier........
kenapa yer??????
aku tahu yang aku xkan dpt die tapi kenapa yer aku still hoping wish for that.....
kenapa yer??
aku pernah nk rase benci die...xnk igt die... xnk ada apa perasaan kt die....
tapi aku xbole buat......

kenape yer?????????????????

Friday, January 30, 2009

Munajat Cinta...

Malam Ini Kusendiri
Tak Ada Yang Menemani
Seperti Malam Malam
Yang Sudah Sudah

Hati Ini Selalu Sepi
Tak Ada Yang Menghiasi
Seperti Cinta Ini
Yang Slalu Pupus

Tuhan Kirimkanlah Aku
Kekasih Yang Baik Hati
Yang Mencintai Aku
Apa Adanya...

Mawar Ini Semakin Layu
Tak Ada Yang Memiliki
Seperti Aku Ini
Semakin Pupus...

Tuesday, January 27, 2009

Dia, Dia & Dia...

aku mengenali die bknla baru lagi..tetapi keakraban kami wat aku tau pasal die..walaupun bukan semua tp ada yang aku tau.. aku mulai rapat semenjak aku btau die pasal masalah aku... xde la serious mane pon masalah aku ni.. tp die nk dgr masalah aku.. xtau la ikhlas ke x die dgr tuh.. die byk bg nasihat ckp ape saje pasal kehidupan.. walaupun die xde la sempurna mane.. tp aku rase selesa dgn die.. die xmenunjuk2... cume kadang-kadang over poseee sikit... hahahaha.. itu yg wat aku tercuit hati.. kalo tgk skali org igt die ni lembut jek.. cm pmpuan tp salah sume tuh.. kasar gak arr.. bkn kasar means die tegas... yeke tegas?? urmm.. citer pasal die ni.. byk pmpuan... eh..eh.. bkn playboy.. cume dia berkawn dgn mereka2 ni... pmpuan2 ni laaa.. urmm.. aku xnk amek tau sgt.. kalo die cerita kt aku, ada la feed back yang aku kasi... cume aku xbole nk ckp lebih2 sbb aku pon ada rase dlm hati.. tp aku xkisah.. sbb mimpi xkan jadi kenyataan.. urm.. aku ada luahkan kt die tp bodo gak aku btau die.. aku xpenah rase cmni.. hahahaha.. sengal btol.. die penah luah perasaan kt pmpuan(1) yg die sgt2 suka tp pmpuan(1) tu hanya anggap die sbagai kwn saje.. urm.. bg aku mungkin die xkenali pmpuan(2) ni sepenuhnyer.. aku sokong jek die.. tp ade jeles sikit arr.. hahahahah lagi skali aku kesengalan.. die jugak ada pmpuan(2) yg suke sgt kt die tp die plak yg xnk pmpuan(2) tuh.. die ckp pmpuan(2) tu mmg chantek tp die xde perasaan laaa... org ckp cinta xbole dipakse kan..kan.. huhuhu.. urm.. bg aku kejujuran & keikhlasan itu penting.. eh..eh.. merepek ni.. tersasar lak.. urm... die ni plak suke org berterus terang dgn die.. so aku terus terang jek yg aku suka die.. hahahah... bodo kan.. urmm.... aku apa2 pon mmg ok dgn die.. sbb die xbyk kerenah.. tp over jek.. perasan btol laaa.... yang paling best kalo die konon nk merajok tp x jadi langsong...wakakakakak.. urmm... citer pasal pmpuan yang ada kaitan dgn die ni aku xde la tau sgt.. tp td aku dh cerita separuh.. ni aku ada cerita lg.. pmpuan(3) dimane pmpuan ni ada BF tp stil ngada2 ar dgn die... alaaa... die pon lynnnnnn... heeeee... urmmm... pmpuan(3) sanggup dtg jmpe die.. hahha.. xpasal2 lebam pipi die.... huhu.. urm.... aku plak.. senang berkawan dgn die.. nk kate kwn baik... urmm... bole laaa... hampir setiap hari jmpe lepak2... die mmg ok.. cume aku xde peluang.. hah!! lupekan laaaa.... simpan dalam hati lg best xde sape2 pon tau... hanya aku jek tau perasaan aku sndiri... yang tau sume xkan jadi kenyataan... die mmg best... kwn yg bagus... bole dipercayai... itu yg paling penting.... dan aku xnk kehilangan die... xnk die tggalkan aku...


Regards,

++shyracomelselalu++

Friday, January 23, 2009

aku & die

die adalah org yg aku percaya setakat ini... die juga org yang paling aku syg... die juga org yang paling aku igt selalu.. dan aku xnk kehilangan die... walaupun aku tahu ape yang aku angankan xkan jadik kenyataan, aku juga sedar yang aku bkn pilihan die.. die sudah ada pilihan die sndiri.. dan aku hanye jadi teman luahan hati die.. tp aku selalu terpikir adakah die benar2 ikhlas anggap aku sebagai kawan die..? teman die...? kadang2 aku berfikir sndiri die baik dgn aku ada maksud lain ke atau hanye nk mengambil kesempatan.. ish.. xbaik aku berprasangka buruk terhadap die.. aku tahu die ikhlas utk jadi teman aku.. cukup aku tahu kebahagiaan die dan kegembiraan die utk org yg die syg.. tp bkn aku laaa... aku ada sifat cemburu bile melihat die dgn org yg die suka tp aku xbole nk tunjukkan itu semua.. yelah, kata kami HANYA KAWAN... aku cube simpan semua yang aku rase terhadap die... mara, sedih, gembira, bahagia, saket aku nk aku saje yang tahu... aku cube pendamkan itu semua.. dan aku xmahu die tahu... yang aku nk die tahu cukup sekadar aku suka die.. permulaan aku dgn die just utk aku nk pendapat dr die dgn ape yang aku lalui pada masa itu.. then kami mmg rapat.. xde sape yang tahu serapat mana kami... dan aku ska cara die... aku tahu aku xpatut ada perasaan kt die.. aku tahu silap aku sbb bg tahu die perasaan aku.. kenape aku bole rase semua tuh? urm... dulu aku penah rase syg cmni tp bkn dgn die dan skang biler aku luah perasaan aku, die telah tolak aku.. tapi xpe.. aku bkn jenis dendam.. sbb aku tahu aku xkan dpt die.. aku xtau ape yang aku wat ni berbaloi atau x.. yelah.. berkawan dgn org yg aku suke dan cube sembunyikan segala perasaan yg ada.... mungkin org lain xbole buat.. tp aku tahu aku bole buat... biler aku rase jeles aku cube jauhkan diri dr dier.. bawak diri katenyer.... hahaha... dalam aku cari ape yang aku mahu aku tersimpang dgn persaan suka dan sayang pada die.. urm... aku suke biler die manje2 dgn aku... maksud aku bkn manje ape pon.. kalo care die ckp aku suke.. die tegas sbnrnyer.. ape yg die ckp kalo utk kebaikan aku.. aku terime.... dan aku tahu kami akan sentiase cmni.. ape yg die buat aku cube tlg.. dan ape yg aku buat aku xnk die susa.. urm.... aku xnk kehilangan die... kerana die SAHABAT, TEMAN, KAWAN & BOYFRIEND aku!!!!!

Me,
++shyracomelselalu++

Saturday, January 17, 2009

aku tahu...


Kadang-kadang apa yang kita impikan itu tidak semua nya boleh dapat..
Begitu juga aku...
Bukan cinta yang aku cari tapi rasa sayang dari dia..
Cinta tidak boleh dipaksa, sayang mungkin bole wujud dalam hati..
Tidak kisah lah sayang yang macam mana..
Aku terima..
Aku tahu susah untuk buang rasa sayang itu..
Tapi.. Aku akan cuba..
Aku cuba buat untuk aku dan dia kembali seperti biasa..
Aku tidak marah pada dia tapi aku marah pada diri aku sendiri..
Sebab ada rasa sayang itu...
Padahal aku tahu itu semua tidak akan terjadi..
Hubungan kawan yang selama ini memang ada itu akan buat aku selalu tahu yang dia
sentiasa dekat dengan aku..
Sikap dia buat aku selalu terase amat gembira..
Walaupun masa yang singkat tapi.. Aku dapat rasa kegembiraan itu..
Dia ceria.. Begitu juga aku..
Hati ini sangat-sangat rasa sayang itu..
Tapi...................
Aku tidak mahu 1hari nanti dia tinggalkan aku..
Kawan yang sangat aku sayang..
Aku takut...
Takut tidak dapat lihat kegembiraan dia..

Friday, January 16, 2009

apa kata hati..

Disebalik hati ini ada rasa sayang..
Ia bukan cinta tapi cume rasa sayang..
Bila kau tersenyum membuat aku rasa puas..
Bile kau berjenaka keseronokan hati ini tidak terkata..
Kau memang dekat dengan aku..
Tapi...
Aku mula ingin menjauhkan diri aku..

Hampir aku jauh aku rasa kau kembali dekat..
Tapi aku tahu aku hanya teman biasa..
Aku diperlukan bila perlu sahaja..
Aku tidak minta lebih..
Hanya hubungan teman sudah cukup..
Aku rasa tidak patot ada rasa sayang pada kau..

Kerana..

Semua itu tidak mungkin terjadi..

Aku hanya dengan angan aku sahaja...

Aku tahu aku bukan yang istimewa dalam hidup kau..

Biar lah ini jadi mimpi sahaja..

Mimpi yang tidak akan jadi kenyataan..

Ah, aku bodoh sebab ada perasaan itu..

Buat aku rasa serba salah pada kau..

Aku tidak bermaksud apa-apa..

Aku suda tahu jawapan nya..

Aduhai...

Aku tidak mahu hubungan kawan terjejas..

Kau banyak bagi aku semangat..

Hidup perlu diteruskan..

Aku senang bila dengan kau..

Terima kasih pada kau..