Friday, October 30, 2015

Perginya dia....

Assalammualaikum w.b.t..

Semalam 29/10/2015, aku dikejutkan dengan panggilan telefon dari sepupu aku (Fauzi) dia menyatakan yang adik (Azila) dh xde. Aku jawab jangan lah main-main. lepas dengar nada serius tu aku terus tersentak bertuka nada sedih. Rasa mcm main je aku rasa. sebab aku baru jumpa Azila mggu lepas dekat rumah aku.

Azila meninggal kerana semput. Dan semput itu kerana Azila menghidap Anemia, Animia sejenis penyakit yang kekurangan darah merah. Jika tidak makan ubt or tambah darah muka bdan bole jadi pucat lesi. Ini kerana darah merah membawa oksigen. Dan bila kekurangan darah merah maka oksigen jugak dalam badan berkurangan dan menyebabkan semput ini. Itulah punca nya... Azila lame dh menghidap Anemia.. Sejak kecil lagi.

Azila budak yang baik. Sayang dengan budak2. Dedel tak terkecuali. Azila sgt lembut orangnya.. Sekarang Azila dah jadi anak SYURGA. Azila menanti mama di sana ya.. Kak Noi harap Azila gembira disana. Kak Noi akan ingat Azila selalu. Azila ingat tak Kak Noi wassap Azila ucapan Hari Jadi Azila Aritu? Kak Noi nak Azila jadi anak yang solehah dan jangan sia-siakan hidup Azila. Tak sangka ucapan tu last dari Kak Noi utk Azila..

Azila, Moga zila tenang disana ya. Amin Ya Rabbal A'lamin...

Al-Fatihah.. Azilah Binti Anuar.. 2002-2015... =(

1 comment: